7.5.2014
Rizoto s červenou řepou a žampiony
Co budeme potřebovat
- 2 sáčky rýže
- 100 g žampionů
- 500 g červené řepy
- 150 g kuřecích prsíček
- nastrouhaný sýr na posypání
- půl cibule
- olej
- sůl
- pepř
- 400 ml vody
Příloha
- balení zeleného chřestu
- hrst salátu Polníček
- cherry rajčátka
Postup
- V hrnci si rozpálíme olej a osmahneme na něm zlehka nasekanou cibulku. Přidáme kuřecí prsíčka, která jsme si také připravili na malé kostičky. Žampiony, nakrájené na plátky, přidáme také a vše necháme osmahnout. Na konec přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu.
- Po chvilce restování podlijeme vodou a necháme dusit minimálně 15 minut. Mezitím si uvaříme rýži.
- Když je rýže uvařená a v hrnci vše dostatečně připravené, přidáme nakonec i rýži a důkladně promícháme. I když nám v hrnci trochu vody zbylo, nevylévejte ji, rýže vodu nasákne a rizoto tak nebude suché, naopak bude krásně vláčné. Na závěr osolíme, opepříme.
- Při servírování rizoto posypeme sýrem, můžete použít Eidam, ale parmazán je také lahůdka.
- Podáváme se zeleným chřestem, který jsme uvařili za 4 minutky úplně nakonec. Přidáme i hrst salátu Polníček s cherry rajčátky pro zdokonalení.
Dobrou chuť!
Michaela Basalová
Mezi mé záliby patří především sport, tanec a v neposlední řadě i vaření. Jsem otevřená všem nových zkušenostem. Ráda se učím a zkouším nové věci.