Rizoto s červenou řepou a žampiony

Co budeme potřebovatRizoto s červenou řepou a žampiony

  • 2 sáčky rýže
  • 100 g žampionů
  • 500 g červené řepy
  • 150 g kuřecích prsíček
  • nastrouhaný sýr na posypání
  • půl cibule
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 400 ml vody

Příloha

  • balení zeleného chřestu
  • hrst salátu Polníček
  • cherry rajčátka

Postup

  • V hrnci si rozpálíme olej a osmahneme na něm zlehka nasekanou cibulku. Přidáme kuřecí prsíčka, která jsme si také připravili na malé kostičky. Žampiony, nakrájené na plátky, přidáme také a vše necháme osmahnout. Na konec přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu.
  • Po chvilce restování podlijeme vodou a necháme dusit minimálně 15 minut. Mezitím si uvaříme rýži.
  • Když je rýže uvařená a v hrnci vše dostatečně připravené, přidáme nakonec i rýži a důkladně promícháme. I když nám v hrnci trochu vody zbylo, nevylévejte ji, rýže vodu nasákne a rizoto tak nebude suché, naopak bude krásně vláčné. Na závěr osolíme, opepříme.
  • Při servírování rizoto posypeme sýrem, můžete použít Eidam, ale parmazán je také lahůdka.
  • Podáváme se zeleným chřestem, který jsme uvařili za 4 minutky úplně nakonec. Přidáme i hrst salátu Polníček s cherry rajčátky pro zdokonalení.

Dobrou chuť!

 

Michaela Basalová

Mezi mé záliby patří především sport, tanec a v neposlední řadě i vaření. Jsem otevřená všem nových zkušenostem. Ráda se učím a zkouším nové věci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>